6+1 dolog, amiben a hazai termékgyártás biztosan lekörözi az importot

Hadd tegyek fel Önnek egy egyszerű kérdést: amikor termékbeszerzésre gondol, melyik ország jut először eszébe? Őszintén nem lepődnék meg, ha Kína. Mára nem csak elfogadottá, hanem szinte magától értetődővé vált, hogy külföldről érkezik a legtöbb termék, amivel a boltok polcain találkozunk.

Most mégis azt mondjuk, hogy sok szempontból jobb, ha Magyarországon gyártatja le saját termékét. Nézzük a legfontosabbakat!

6. Gyorsaság

Ismeri az érzést, amikor december 23-án pattan ki a fejéből a tökéletes ajándékötlet, de az egyedi készítést igényelne, vagy csak megrendelni tudná? Ünnep előtt egy nappal már szinte biztos, hogy veszett fejsze nyele. Végül dünnyögve megy el vásárolni, de persze bármit talál, már nem lesz az igazi.

Sokszor ugyanez a helyzet az importtermékekkel. Akár hetek telhetnek el a rendelés és kézbesítés között – de kinek van ennyi ideje, amikor az ajtóban topog a vásárló?

A RUN Plastnál fontos szempont, hogy minél gyorsabban vehesse kezébe új termékét. Így a megrendelés véglegesítése után akár 24 órán belül elkészítjük álmai termékét.

5. Kis mennyiségű rendelés

A várakozáshoz hasonlóan idegtépő helyzet, amikor csak többszáz, akár -ezer darabot tud berendelni a külföldi gyártótól. Abból is, amiből Önnek néhány darabra lenne szüksége. Mihez kezd a felesleggel? Jobb esetben elajándékozza – rosszabb esetben viszont csak a helyet fogja a raktárban.

Itthoni gyártatás során rendelhet akár egyetlen terméket vagy alkatrészt is, ha épp ennyit szeretne. A tökéletes gyártási technológia kiválasztásakor mindig figyelembe vesszük a kívánt mennyiséget, így sosem kell többet kérnie, mint amennyit szeretne.

A határ viszont a csillagos ég: akár többezer darabos széria gyártásától sem ijedünk meg.

4. Részteljesítés

Sokra lesz szüksége, de egyszerre nem kényelmes megrendelni vagy tárolni a termékeket? Nálunk nem csak a kis mennyiségű rendelés előnyeit élvezheti – akár az is megoldható, hogy több részletben gyártasson le nagyobb mennyiséget.

Mit jelent ez? Azt, hogy ha egyszerre csak 100 terméket tud raktározni, de minden héten 100-ra lenne szüksége, akkor több részletben, pl. hetente gyártjuk le és szállítjuk. Így Önnek kényelmesebb, mégsem kerül többszörösébe.

3. Valós idő, valós kommunikáció

Aki csak egyszer is próbált kínai gyártóval tárgyalni, pontosan tudja, mennyire idegőrlő és nehézkes tud lenni.

  • sem Önnek, sem nekik nem anyanyelvük az a nyelv, amin kommunikálnak (jellemzően az angol) – ez már önmagában is számtalan félreértés forrása lehet
  • teljesen eltér az ő kultúrájuk a miénktől – így ők a saját vásárlói, fogyasztói stílusukhoz igazodnak, mi viszont a miénket vesszük alapul
  • szinte ellentétes időzónák – amikor nálunk munkaidő van, náluk éjszaka; már-már lehetetlen azonnal választ kapni, és valódi párbeszédet kialakítani

A RUN Plastnál Budapestről, magyar időben, magyar emberekkel dolgozunk, akik a magyar társadalmat látják. A közös valóság óriási mértékben könnyíti meg az együttműködést és ügyintézést. Ráadásul szinte minden esetben sort kerítünk személyes egyeztetésre is, ami tovább csökkenti a stresszforrásokat

2. Környezetbarát

Ön tudta, hogy a Kínából behozott termékek szállítása sokkal jobban terheli a környezetet?

Az országon belüli gyártatás és szállítás jóval környezettudatosabb döntés, mint a külföldről való importálás.

1.Anyagi előnyök

Noha sokan gondolják azt, hogy anyagilag sokkal inkább megéri külföldről terméket beszállíttatni, ez sok esetben nem igaz. Minél nagyobb mennyiségben rendel műanyaggyártást, természetesen annál kedvezőbbre jön ki a darabonkénti egységár – ugyanúgy, mint külföldi gyártó esetében. A szállítás szinte biztos, hogy olcsóbb határon belül, így e tekintetben jobban megéri az itthoni gyártás. (Nem is beszélve arról, hogy sokkal gyorsabban kézhez kaphatja így a termékét.) Mindemellett pedig érdemes megfontolni azt is, hogy ebben az esetben nem kell számolnia vámköltséggel sem.

 

+1. Ön is segítheti a hazai gazdaság fellendülését

A Magyarországon belüli termékgyártás vitathatatlan előnye, hogy a magyar gazdaságot élénkíti, mozgatja – és mindannyian tehetünk ezért.

Ha kedvet kapott ahhoz, hogy itthon készíttesse el következő termékét vagy szériáját, ne habozzon! Nem csak gördülékenyebb – és így kevésbé stresszes –, hanem anyagilag is megtérülő változást jelenthet.

Ha pedig műanyagterméket szeretne gyártatni, kérje árajánlatunkat, és valósítsuk meg együtt az álmait!