Alkatrészgyártás kockázat nélkül

Roppant idegtépő helyzet, amikor szívdobogva próbálják ki a vadonatúj alkatrészt a cégnél, amire hónapok óta várnak… és mindössze 1-2 milliméterrel nagyobb, mint kellene, de ez éppen elég ahhoz, hogy ne tudják továbbra sem munkába állítani.

Persze így az ablakon dobtak ki egy köteg pénzt és több heti munkát a fejlesztésre. Arról nem is beszélve, hogy minden elvállalt megrendelés is csúszik, amit már az új alkatrészre alapoztak volna… Rettenetes belegondolni is? Az.

Kerülje el ezt a felesleges stresszt azzal, hogy már a legelső pillanattól fogva előre gondolkodik! A RUN Plastnál pontosan ezt tesszük. Önnek még azzal sem kell vesződnie, hogy gyártási technológiát válasszon, hiszen a legelső perctől fogjuk a kezét. A termék darabszámától, árától, elvárt tulajdonságaitól, illetve a gyártási határidőtől függően segítünk kiválasztani a tökéletes eljárást.

Azért, hogy véletlenül se csúszhasson hiba a gyártásba, a munkafolyamatot több lépcsőre bontjuk, több ellenőrzési és tesztelési ponttal.

1.Igényfelmérés

Első lépésként átbeszéljük, milyen alkatrészre vagy termékre van szüksége. Részletesen átvesszük, hogy milyen méretű, teherbírású, tapintású, formájú, színű stb. alkatrészt szeretne. Ha minden tulajdonsága körvonalazódott a készülő terméknek, közösen kiválasztjuk a tökéletes alapanyagot és eljárást az elkészítéséhez. Minden esetben hangsúlyt kap a termék tulajdonságai mellett a költséghatékonyság is. Például ha hobbi célra szeretne terméket gyártani, ahhoz általában elég egy kevésbé részletgazdag, ám olcsóbb eljárás. Ha viszont ipari eszközre van szüksége, akkor a hajszálpontos, ám költségesebb technológiát ajánljuk.

2. Árajánlat

A megbeszéltek alapján részletes árajánlatot készítünk Önnek. Ebben minden költséget és vállalási időt rögzítünk, ami kifejezetten az Ön munkafolyamatára vonatkozik. Így pontosan láthatja előre, hogy mekkora anyagi és idői ráfordítással kell számolnia. Az extra költségek és kicsúszott határidők olykor nagyon izzasztók lehetnek, ezért mindent megteszünk, hogy ezeket kiküszöböljük.

 

3. Jóváhagyás

Csak azután kell rábólintania bármire, hogy megbeszéltünk mindent előzetesen. Ekkor már pontosan tudni fogja, hogy hogyan, mennyiért és mikorra készül el a megrendelt alkatrésze. Nem kell vakon döntenie, hiszen eddig a lépcsőig nem kell elköteleződnie. Ha viszont jóváhagyja az ajánlatunkat, nem vesztegetjük az időt: kezdődik is a munka!

4. Modellezés

A gyártás látványos része a modellezéssel kezdődik. A tökéletes végeredményhez kulcsfontosságú, hogy a kezdetektől fogva tizedmilliméteres pontosággal dolgozzunk. Éppen ezért az első lépés a 3D modellezés. Ekkor számítógépen, speciális tervezőprogram (Creo 8.0) segítségével készítjük el az alkatrész 3D modelljét. A programnak köszönhetően ugyanúgy láthatja a tervezett darabot, mint amilyen a valóságban lesz majd. Így nem kell attól tartania, hogy egy esetleges félreértés miatt más lesz a végeredmény, mint elképzelte. Addig finomítunk a terven, amíg elérjük a tökéletes verziót.

5. Gyártás

Amint kész a pontos modell, megkezdődik a gyártás. Akár saját szemével követheti végig, ahogyan a tervekből valóságos, kézzelfogható termék válik. Innentől kezdve akár 24 órán belül a saját kezében tarthatja az elkészült termékét. Ugye már most is bizseregnek az ujjai a gondolattól, ahogy az álma valósággá válik?

6. Szállítás

A kész alkatrészt házhoz szállítással kérheti az otthonába vagy akár egyenesen az irodába, cége telephelyére. Ám ha szeretne egy utolsó egyeztetésre bejönni hozzánk, szívesen látjuk személyesen is.

A RUN Plastnál az a célunk, hogy végigkísérjük Önt a teljes gyártási folyamaton: a tervezés első perceitől a kivitelezés utolsó simításaiig. Pontosan tudjuk, mennyi kihívást és buktatót rejt magában ez a folyamat. Ezért szeretnénk megkönnyíteni a helyzetét azzal, hogy mérnöki tudásunkat és 7 év szakmai tapasztalatunkat kínáljuk Önnek.

Ne bízza a véletlenre, gondolkodjon előre! Tegye meg az első lépést, és kérje ajánlatunkat!