tudástár

Minden, amit a műanyaggyártásról tudnia kell

Ön biztos abban, hogy cégében kimaxolta a termékeiben rejlő lehetőségeket? Az elérhető legjobb minőségben tudja őket kínálni a vásárlóinak? Minden alkalommal felcsillan a szeme, és összefut a nyál a szájában, valahányszor a saját termékeire gondol?

A RUN Plastnál pontosan ez a célunk. Olyan műanyagterméket szeretnénk gyártani Önnek, amely láttán minden potenciális vásárlójában felmerül az a gondolat, hogy „ez nekem is kell!”

Roppant idegtépő helyzet, amikor szívdobogva próbálják ki a vadonatúj alkatrészt a cégnél, amire hónapok óta várnak… és mindössze 1-2 milliméterrel nagyobb, mint kellene, de ez éppen elég ahhoz, hogy ne tudják továbbra sem munkába állítani.

Rettenetes belegondolni is? Az.

Kerülje el ezt a felesleges stresszt azzal, hogy már a legelső pillanattól fogva előre gondolkodik!

Amikor termékbeszerzésre gondol, melyik ország jut először eszébe? Őszintén nem lepődnék meg, ha Kína.

Mára nem csak elfogadottá, hanem szinte magától értetődővé vált, hogy külföldről érkezik a legtöbb termék, amivel a boltok polcain találkozunk.

Most mégis azt mondjuk, hogy sok szempontból jobb, ha Magyarországon gyártatja le saját termékét. Nézzük a legfontosabbakat!

Éppen elég nehéz feladat azt a terméket megtalálni, amit szívesen ad el vásárlóinak – anélkül is, hogy eközben a termékgyártás költség-haszon arányát kellene figyelnie.

Sokan nem is gondolnák, hogy Magyarországon is lehet kedvező áron műanyagterméket gyártatni. Pedig lehet! Mi több: saját gyártás esetében nem kell kompromisszumokat kötnie, a megbeszélések gördülékenyebbek, és jóval rövidebb idő alatt kaphatja kézhez termékét.

Mit is jelentenek ezek pontosan? Tudjon meg mindent azonnal!

Tanácstalanul bóklászik a műanyaggyártó cégek honlapján, mert gőze sincs arról, mit jelent a PR700, vagy UPX 8400 kód a választható anyagok között? Ne essen pánikba, hiszen van rá megoldás!

A magyar műanyaggyártóknál általában közösen keressük meg a tökéletes alapanyagot a készülő termékéhez. Ehhez Önnek azt kell pontosan elmondania, milyen tulajdonságokat vár a kész terméktől, illetve mire fogja azt használni. A szakmai tudást és tapasztalatot – a kódokkal együtt – pedig mi tesszük hozzá az Ön elvárásaihoz. Így a két szál összeér, és megszületik maga a termék.

Ha valaha csak fontolgatta, hogy műanyagtermékét saját maga gyártassa, szinte biztos, hogy találkozott már ezzel a két eljárással. A nevükkel legalábbis biztosan.

De hogy ne csengjenek többé idegenül ezek a kifejezések, lássuk most a két technológia legfontosabb jellemzőit!

Ha kíváncsi, mi történik a színfalak mögött, ez a cikk Önnek készült!

Belepillanthat a gyártási folyamat egyik legfontosabb lépésébe: amikor a gyártási költség alapján mérlegeljük, melyik technológiával a legkedvezőbb a termék elkészítése.

A számításokat egy konkrét eseten keresztül mutatjuk be, így kézzel foghatóvá válik az, amit eddig esetleg csak elképzelt.

Lássuk, mi történik pontosan!

TERVEZÉSTŐL A KIVITELEZÉSIG

Engedje, hogy valósággá váljon a fejében megszületett ötlet!

 • 1. Igényfelmérés

  Megbeszéljük, milyen termékre van szüksége, és együtt kiválasztjuk azt az eljárást és alapanyagot, ami a tökéletes eredményt adja.

 • 2. Árajánlat

  Részletes ajánlatot készítünk Önnek, minden költséggel és vállalási idővel, hogy ne érhesse meglepetés.

 • 3. Jóváhagyás

  Ha elfogadja az ajánlatot, véglegesítjük a megrendelését. Azonnal kezdődik is a munka!

 • 4. MODELLEZÉS

  A hajszálpontos tervezés elengedhetetlen a gyártás során. Éppen ezért a megrendelt alkatrész 3D-modellezése az első feladat.

 • 5. Nyomtatás

  Amint kész a pontos modell, kezdődhet is az alkatrész nyomtatása. Innentől kezdve akár 24 óra és a kezében tarthatja a kész terméket.

 • 6. Szállítás

  Házhoz szállítással az otthonába vagy az irodába rendelné a kész alkatrészt? Vagy inkább bejönne személyesen érte egy utolsó egyeztetésre? Bármelyik lehetőséget választhatja.

kérjen árajánlatot

Kiterjesztés: *.zip (max 20 MB)