vákuumöntés

10-1000 db-os széria esetén

szériagyártás

gyors, költséghatékony
A vákuumöntés egy hatékony technológia a 10-1000 db-os nagyságrendű alkatrész szériák gyártására. Nagy előnye a fröccsöntéssel szemben, hogy a szerszámozás igen gyors (1-2 nap alatt kész) és alacsony költségű. Minőségét tekintve kiválóan alkalmas végfelhasználásra szánt alkatrészek gyártására, ugyanis a felhasznált alapanyag (poliuretán műgyanta) széles választékban áll rendelkezésre (gumis -, átlátszó -, hőálló -, kemény műanyag), melynek köszönhetően szinte minden igénynek eleget tudunk tenni. Az így készült alkatrészek RAL szerint színezhetők, ellenállóak a termikus és mechanikai behatásokkal szemben.

alkatrészpótlás

utángyártás, digitalizálás

Vákuumöntés során könnyen tudunk hozott – gyártásban már nem lévő alkatrészeket – szerszámozni. A már meglévő szerszám segítségével pedig tetszőleges darabszámban magas minőségi igényeknek is eleget téve tudjuk az eredeti alkatrészeket utángyártani, pótolni. Szükség esetén a hozott alkatrészek számítógépes térfogatmodelljét is el tudjuk készíteni mely birtokában az alkatrész nyomtatása is megoldható. Ez a szolgáltatás nagy segítséget jelent régebbi – már nem gyártott – gépjárművek, egyéb gépek műanyag alkatrészeinek pótlása során.

Gyártástámogatás

K+F támogatás, gyártósori alkatrészek

Cégünk segítséget tud nyújtani fejlesztés alatt álló termékek tervezésében, előszériás gyártásában, valamint gyártósori segédberendezések (rögzítőkonzolok – jig-ek, automatizáláshoz szükséges alkatrészek) komponenseinek gyártásában is. Ezt lehetővé teszi a vákuum öntés technológia precizitása (saját fejlesztésű szerszámozási metódus) gyorsasága és széles alapanyag választéka (gumis -, átlátszó -, hőálló -, kemény műanyag). Az általunk kifejlesztett szerszámkészítési eljárásnak köszönhetően az alkatrészek minősége megközelíti a fröccsöntött vagy CNC megmunkált műanyag alkatrészek minőségét.

szilikonöntés

hőálló, vegyszerálló, rugalmas

Vákuumöntő gépünket egyedileg átalakítottuk, hogy alkalmas legyen a nagy viszkozitású, nehezen folyó szilikon formába öntésére. Ennek köszönhetően vékony falú, bonyolult geometriájú tömítéseket, vagy bármilyen egyéb alkatrészt is le tudunk gyártani nagy ellenállóságú szilikonból. Saját fejlesztésű szerszámozási módszerünknek köszönhetően a kemény – SLA nyomtatott – öntő formák segítségével gyorsan és költséghatékonyan állítunk elő fröccsöntött minőségű szilikon alkatrészeket.

TERVEZÉSTŐL A KIVITELEZÉSIG

Néhány egyszerű lépésben összefoglalva

 • 1. Igényfelmérés

  Ügyfelünk igényei alapján kiválasztjuk a gyártáshoz leginkább alkalmas technológiát és alapanyagot.

 • 2. Árajánlat

  Részletes ajánlatot készítünk, melyen minden költséget és vállalási időt tételesen feltüntetünk.

 • 3. Jóváhagyás

  Amennyiben ügyfelünk elfogadja ajánlatunkat, véglegesítjük a megrendelést és elkezdjük a munkát.

 • 4. SZERSZÁMOZÁS

  Cégünk kifejlesztett egy speciális technológiát, melynek köszönhetően szerszámaink élettartama és minősége megnövekedett. Ennek következménye, hogy ügyfeleink részére a legmagasabb minőségben kivitelezzük az alkatrészek gyártását.

 • 5. ÖNTÉS

  Az előre kiválasztott alapanyagból legyártjuk a megrendelt termékeket. Az általunk alkalmazott speciális változtatható nyomáseloszlású öntőgépnek köszönhetően bármilyen komplex geometriájú és anyagú alkatrésszet hibátlanul le tudunk gyártani

 • 6. Szállítás

  Ügyfelünknek leginkább megfelelő módon eljuttatjuk hozzá a kész terméket. Lehetőség van futárszolgálattal történő házhozszállításra vagy személyes átvételre budapesti telephelyünkön.

kérjen árajánlatot

Kiterjesztés: *.zip (max 20 MB)