Top 4 terület, amiben a 3D nyomtatás nagyot lendíthet a vállalkozásán

Hadd tegyek fel Önnek egy egyszerű kérdést: Ön biztos abban, hogy cégében kimaxolta a termékeiben rejlő lehetőségeket? Az elérhető legjobb minőségben tudja őket kínálni a vásárlóinak? Minden alkalommal felcsillan a szeme, és összefut a nyál a szájában, valahányszor a saját termékeire gondol?

A RUN Plastnál pontosan ez a célunk. Olyan műanyagterméket szeretnénk gyártani Önnek, amely láttán minden potenciális vásárlójában felmerül az a gondolat, hogy „ez nekem is kell!”

Csak olvasson tovább, és eláruljuk, milyen területeken tudja kamatoztatni a cégében a 3D nyomtatás előnyeit!

  1. Terméktervezés és prototípus-gyártás

Új termék bevezetésekor – ha Ön tervezi és gyártatja le az adott terméket – elengedhetetlen lépés a termék prototípusának megtervezése, elkészítése és tesztelése. A 3D-nyomtatás tökéletes megoldás erre. Számtalan féle műanyagból, az Ön által választott színben készíthető el terméke prototípusa. Az eljárás egyik legnagyobb előnye, hogy tizedmilliméteres pontossággal készíthető el a tervezett termék. Ráadásul mindezt költséghatékonyan: a 3D nyomtatással készült prototípusok a más eljárásokkal készített verziók árának töredékébe kerülnek. Akár perceken belül kezében tarthatja megálmodott termékének mintadarabját!

  1. Alkatrész- vagy termékgyártás

Járművek, vagy más (háztartási, mezőgazdasági, ipari stb.) gépek esetében gyakran fordul elő, hogy egy-egy meghibásodott alkatrészt egyáltalán nem, vagy csak méregdrágán lehet megtalálni a boltokban. Ebben a helyzetben hatalmas segítség a 3D nyomtatás, amellyel az eredeti alkatrész minőségében (sőt, akár jobb terhelhetőséggel, szebb kivitelezéssel, kellemesebb tapintással) gyártathatja le az adott alkatrészt. Nem kell megválnia szeretett készülékétől csak azért, mert egyetlen apró alkatrésze tönkrement!

Ha kész műanyagtermékeket értékesít, szintén költséghatékony megoldás a 3D nyomtatással való gyártás. Sőt, ilyenkor teljesen az Ön igényeire tudjuk szabni a terméket, és nem kell beérnie egy másik gyártó által ajánlott, nem tökéletes verzióval. 3D nyomtatással már akár 1-100 darabos széria gyártása is lehetséges.

A 3D nyomtatás technológiáját egyre inkább fedezi fel és használja ki az orvosi eszközök iparága. A technológia precizitását mi sem bizonyítja jobban, mint hogy orvosi használatra alkalmas hajszálpontos, kiemelkedő minőségű eszközök készíthetők el a segítségével.

  1. Designer termékek

Gondolta volna, hogy a 3D nyomtatás, művészettel kombinálva, lenyűgöző eredményt hoz? Az ok a technológia sajátosságaiból ered: nincs geometriai megkötése annak, milyen terméket készíthetünk. Ez azt jelenti, hogy csak a képzelete szab határt a termék formáját illetően. Így szinte bármi megvalósítható: különleges társasjáték-figurák, asztali díszek, szobrok, designer lámpák, művészeti alkotások…

Az eljárás további előnye más technológiákkal szemben a költséghatékonyság. Mivel a 3D nyomtatás esetében nincs szerszámozási költség, az így készült termék ára töredéke is lehet a más eljárással készült darabokénak.

Ettől kezdve bármi lehetséges!

  1. Modellek és makettek

Eszébe jutott valaha, amikor múzeumban vagy kiállításon sétált, hogy vajon hogyan készülnek a kiállított 3D makettek (pl. épületeké)? Akár 3D nyomtatással is kivitelezhetőek, és erre a területre is igaz az, hogy más gyártási technológiákhoz képest jóval olcsóbb és gyorsabb a munkafolyamat.

Azonban nem csak múzeumok használhatják ki ezt a lehetőséget. Ha például cégével kiállításra vagy expóra készülnek, de nincs lehetősége a termékét magával vinni (pl. túl nagy méretű, vagy helyhez kötött), helyettesítheti annak élethű, kicsinyített másával.

 

 Ha Ön is szeretné magasabb szintre emelni műanyagtermékeit, vagy éppen most tervezgeti az indulást, ne habozzon tovább! Előzze meg konkurenseit, kérje árajánlatunkat!